5 stroužků | česnek | |
2 ks | brambory | |
150 g | fazole | |
2 ks | bobkový list | |
75 g | sušené houby | |
300 g | kořenová zelenina | |
300 g | kyselé zelí | |
250 g | domácí klobása | |
500 g | uzené maso bez kosti | |
3 l | vývar z uzeného masa | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 kelímek | kysaná smetana | |
celý černý pepř | ||
celé nové koření | ||
drobenka | ||
2 hrstě | drobenka |
Uzené maso uvaříme (cca 60 minut) spolu s bobkovým listem, novým kořením a černým pepřem. Vodu nevyléváme, odložíme stranou na později. Kořenovou zeleninu dobře očistíme, nakrájíme na kolečka, stejně tak klobásku. Maso nakrájíme na kostky a vše vložíme do vývaru z uzeného masa spolu se zelím, houbami a fazolemi, které jsme si přes noc namočili do vody. Přidáme prolisovaný česnek a necháme pomalu vřít. Před dokončením do novoroční kapustnice přidáme drobenku, a to asi tak 2 hrsti. Na zahuštění přidáme i 2 středně velké brambory, které jsme oloupali a nastrouhali. Polévku provaříme. Novoroční kapustnici rozdělíme na talíře a na každou porci přidáme lžíci smetany. Ihned podáváme.
(doba přípravy 60 min)
Zažeňte kocovinu: Krémová česnečka se sýrovými krutony vás dostane z nejhoršího
Vyzkoušejte lahodnou krémovou verzi klasické česnekové polévky. Chutná výborně!
Autor:tatkoge
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena