Norský rybí kastrůlek

Zapečené rybí rizoto s rajčatovou jíškou, které vám určitě zachutná.


2.91014x
60 min

Ingredience

cukr
sůl
80 gmáslo
30 gstrouhanka
2 dlmléko
40 grajčatový protlak
sekaná petrželka
15 ghladká mouka
250 gdušená rýže
mletý černý pepř
500 gpečené ryby

Postup přípravy

Vykostěné ryby nakrájíme na proužky, urovnáme ve vrstvách střídavě s rýží do kastrůlku vymaštěného máslem. Každou vrstvu posypeme nadrobno posekanou petrželkou.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zředíme ji mlékem nebo smetanou. Přidáme rajčatový protlak, pepř, sůl, trochu cukru a dobře povaříme. Hotovou omáčku nalijeme na ryby do kastrůlku, posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a pečeme v rozpálené troubě asi půl hodiny.

Norský rybí kastrůlek ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Norský rybí kastrůlek

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Norská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena