Norská krémová polévka z ryb

Recept na rybí polévku se smetanou.


3.73x
60 min

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme podélně. Mrkev uvaříme ve vodě i s celerovou natí doměkka (asi 15 minut). K zelenině přidáme rybí maso (losos, treska nebo jiná ryba) a vaříme dalších 15 minut. Maso vyjmeme a vývar scedíme.

Smícháme máslo s moukou a vmícháme do polévky. Prohříváme pod bodem varu cca 30 minut. Smetanu, žloutky, cukr a ocet smícháme a vmícháme do horkého mléka. Směs přidáme do rybí polévky. Krémovou polévku z ryb prohřejeme, ale už nesmíme vařit.

Norskou krémovou polévku z ryb rozlijeme do hlubokých talířů nebo misek a podáváme.

user-icon

autor Elík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Norská krémová polévka z ryb

Zpět na recept