Pomerančová kůra není vhodná pouze pro dekoraci vonných svíček, ale je vhodná také pro provonění a ochucení různých druhů cukroví. Používá se i pro tento recept.
Hodnocení
4.7
/ 5 (92x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Vejce2 ks
Citron1 ks
Mandle100 g
Cukr moučka100 g
Hladká mouka 70 g
Lískové oříšky50 g
Kandovaná pomerančová kůra50 g
Kypřicí prášek1/2 lžičky
Perníkové koření1/2 lžičky
Na ozdobu
Čokoláda1 ks
Mandle (loupané)
Postup přípravy
Pomerančovou kůru nakrájíme na kostičky, neloupané mandle umeleme, lískové oříšky opražíme, oloupeme a nasekáme nahrubo.
Citron důkladně omyjeme a z jedné čtvrtiny nastrouháme kůru.
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Vmícháme koření, citronovou a pomerančovou kůru, mandle, oříšky a mouku s kypřicím práškem.
Směs nabíráme lžičkou a lijeme ji na vymazaný a moukou vysypaný plech (vždy dál od sebe).
Pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě. Vychladlé norimberské perníčky zdobíme rozehřátou čokoládou a loupanými mandlemi.