Norimberské perníčky

Pomerančová kůra není vhodná pouze pro dekoraci vonných svíček, ale je vhodná také pro provonění a ochucení různých druhů cukroví. Používá se i pro tento recept.


3.091x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
1 kscitron
100 gmandle
100 gcukr moučka
70 ghladká mouka
50 glískové oříšky
50 gkandovaná pomerančová kůra
0.5 lžičkykypřicí prášek
0.5 lžičkyperníkové koření

na ozdobu

1 ksčokoláda
loupané mandle

Postup přípravy

Pomerančovou kůru nakrájíme na kostičky, neloupané mandle umeleme, lískové oříšky opražíme, oloupeme a nasekáme nahrubo. Citron důkladně omyjeme a z jedné čtvrtiny nastrouháme kůru. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Vmícháme koření, citronovou a pomerančovou kůru, mandle, oříšky a mouku s kypřicím práškem. Směs nabíráme lžičkou a lijeme ji na vymazaný a moukou vysypaný plech (vždy dál od sebe). Pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě. Vychladlé norimberské perníčky zdobíme rozehřátou čokoládou a loupanými mandlemi.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Norimberské perníčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena