Norimberské perníčky

Pomerančová kůra není vhodná pouze pro dekoraci vonných svíček, ale je vhodná také pro provonění a ochucení různých druhů cukroví. Používá se i pro tento recept.


3.091x
60 min

Postup přípravy

Pomerančovou kůru nakrájíme na kostičky, neloupané mandle umeleme, lískové oříšky opražíme, oloupeme a nasekáme nahrubo. Citron důkladně omyjeme a z jedné čtvrtiny nastrouháme kůru.

Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Vmícháme koření, citronovou a pomerančovou kůru, mandle, oříšky a mouku s kypřicím práškem.

Směs nabíráme lžičkou a lijeme ji na vymazaný a moukou vysypaný plech (vždy dál od sebe).

Pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě.

Vychladlé norimberské perníčky zdobíme rozehřátou čokoládou a loupanými mandlemi.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Norimberské perníčky

Zpět na recept