Netradiční dýňový koláč s bramboráčky

Nenáročný koláč z bramboráčků, které přikryjeme dýní Hokkaido a smetanovou omáčkou.


5.04x
60 min

Postup přípravy

Slunečnicová semínka orestujeme na pánvi bez tuku. Připravíme si malé bramboráčky podle receptu bramboráky. Tvoříme ale menší bramboráčky. Bramboráčky necháme odsát od přebytečného tuku na papírové utěrce.

Umytou dýni rozkrojíme, vybereme semínka a nakrájíme na slabé plátky. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na slabá kolečka. Promícháme vejce, smetanu, mléko, škrob a dochutíme kořením.

Do zapékací mísy skládáme malý bramboráček, dýňový plátek, kolečko cibulky. Klademe pěkně blízko sebe a pokračujeme do ukončení všech surovin. Plnou mísu zalijeme dochucenou smetanou a posypeme semínky. Formu vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova. Upečený koláč vyjmeme a necháme 10 minut odpočinout.

Netradiční dýňový koláč s bramboráčky po 10 minutách nakrájíme na kostky a podáváme jako chuťovku.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Netradiční dýňový koláč s bramboráčky

Zpět na recept