Bramborák pečený na plechu není moc mastný a chutná výborně. Navíc šetří čas oproti smažení na pánvičce.
Hodnocení
3.9
/ 5 (75x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
5x
Ingredience
5 stroužků
česnek
sůl
4 ks
vejce
0.5 kg
brambory
majoránka
20 dkg
salám
1 sklenice
kyselé zelí
podle potřeby
polohrubá mouka
tuk na vymazání
Postup přípravy
Brambory s česnekem oloupeme a obojí nastrouháme. Přidáme vejce, majoránku, sůl, zelí a nakrájený salám. Vše promícháme s polohrubou moukou - dávám polohrubou, protože mouka vpije vodu z brambor.
Bramborákové těsto poklademe v podobě hromádek na vymazaný plech a roztáhneme na placku.
Bramboráky na plechu pečeme po obou stranách dozlatova.