Neštěmické uzené

Tento recept mám již dlouho, ale vyzkoušeli jsme jej nedávno a moc nám chutnal. Snad zachutná i ostatním.


3.098x
45 min
1×

Postup přípravy

Uzené maso pokrájíme na plátky, z obou stran prudce opečeme a poté nakrájíme na proužky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a do té postupně přidáváme mléko, až vznikne jemná bešamelová omáčka. Omáčku osolíme, okořeníme, přidáme rozkvedlané žloutky a uzené maso. Vše vlijeme do vymaštěného pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který rozetřeme na upečenou směs a ještě 5 až 7 minut zapékáme, až sníh zezlátne. Neštěmické uzené podáváme s brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Neštěmické uzené

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena