Marcipán nemusí být vždy pravý, aby chutnal výborně.
Hodnocení
4.4
/ 5 (36x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
80 g
máslo
300 g
cukr moučka
160 g
sušené mléko
2 ks
bílek
20 kapek
mandlová tresť
podle potřeby
potravinářské barvivo
Postup přípravy
Moučkový cukr, sušené mléko, změklé máslo, bílky a mandlovou tresť dáme do mísy a společně propracujeme v těsto. Rozdělíme ho na tolik dílků, kolik budeme chtít barev. Každý dílek obarvíme jiným potravinářským barvivem.
Z těsta tvoříme různé tvary, plníme formičky a následně vyklopíme. Nepravý marcipán lze použít i k dalšímu zdobení a vytváření malých ozdůbek na dorty či jiné cukroví.