Recept na perníčky na Vánoce, které musíme nechat odležet, aby změkly.
Hodnocení
5.0
/ 5 (7x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Vejce1 ks
Tuk3-5 lžic
Med2 lžíce
Cukr moučka1 hrnek
Skořice mletá1/2 lžičky
Hladká mouka 2 a 1/2 hrnku
Kypřicí prášek do perníku1 lžička
Postup přípravy
Všechny sypké suroviny doporučuji prosít. Med s tukem ohřejeme a přidáme všechny zbylé suroviny.
Těsto dobře zpracujeme, musí být hladké a nejlépe do druhého dne necháme odležet.
Druhý den těsto vyválíme na slabý plát a tvarujeme perníčky.
Perníčky uložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 5 - 10 minut.
Ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným žloutkem.
Nenáročné perníčky necháme odležet, aby změkly. Polevu si můžeme připravit i z bílků, které vyšleháme na pevný sníh s cukrem a citronovou šťávou. Pro barevné perníčky přidáme potravinářské barvivo.