Sýr Romadur příčně nakrájíme přibližně na 0,5 cm kousky. Kromě sklenice potřebujeme i 0,7 litrovou zavařovací sklenici.
Smícháme ocet, vodu, olej a bylinné koření a po spojení přidáme papriku. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka.
Můžeme začít vrstvit. Na dno sklenice přijdou nejdříve kolečka cibule. Na ně romadur a vše trochu zalijeme směsí koření a octa. Sýr s cibuli vrstvíme do vyčerpání zásob, přičemž poslední vrstvou by měla být kolečka cibule.
Naložený romadur zalijeme nálevem. Zbylý nálev nevyléváme. Hodí se doplnění, pokud budeme sýr skladovat déle, protože se nálev vsákne do cibule. Láhev uzavřeme a necháme v lednici asi 5 - 6 dnů uležet.
Naložený romadur podáváme s čerstvým černým chlebem.