2 stroužky | česnek | |
sůl | ||
400 g | lilek | |
olivový olej | ||
100 ml | ocet vinný | |
1 svazek | jarní cibulka | |
mletý barevný pepř | ||
400 g | cuketa | |
1 hrst | máta |
Všechnu zeleninu pořádně omyjeme a čistíme. Cukety a lilky podélně nakrájíme na plátky. Cibulky nakrájíme na silnější kolečka. Česnek rozmačkáme nebo prolisujeme.
Rozehřejeme velkou pánev, přilijeme trochu oleje a plátky zeleniny postupně všechny restujeme z obou stran. Pak je lehce osolíme, opepříme a skládáme je do hlubší mísy. Zalijeme je vinný octem, přidáme česnek a lístky máty. Zeleninu necháme marinovat nejméně 24 hodin.
Podáváme k masu. Nejlépe grilovanému.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena