Velice jednoduše marinované lilky, cukety a jarní cibulky v
2 stroužky | česnek |
sůl | |
400 g | lilek |
olivový olej | |
100 ml | vinný ocet |
1 svazek | jarní cibulka |
mletý barevný pepř | |
400 g | cuketa (malá) |
1 hrst | máta (lístky) |
Všechnu zeleninu pořádně omyjeme a čistíme. Cukety a lilky podélně nakrájíme na plátky. Cibulky nakrájíme na silnější kolečka. Česnek rozmačkáme nebo prolisujeme.
Rozehřejeme velkou pánev, přilijeme trochu oleje a plátky zeleniny postupně všechny restujeme z obou stran. Pak je lehce osolíme, opepříme a skládáme je do hlubší mísy. Zalijeme je vinný octem, přidáme česnek a lístky máty. Zeleninu necháme marinovat nejméně 24 hodin.
Podáváme k masu. Nejlépe grilovanému.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..