Do hmoždíře vsypeme rozmarýn, tymián, jalovec a roztlučeme. Přisypeme pepř, sladkou papriku a grilovací koření. Vše promícháme. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, česnek na plátky.
Hermelíny nakrájíme na trojúhelníčky. Z jednoho hermelínu nakrájíme asi 6 trojúhelníčků. Do sklenice se šroubovacím víčkem postupně vkládáme hermelíny. Jednotlivé vrstvy sypeme kořenící směsí a prokládáme cibulí a česnekem.
Navrch přidáme bobkový list a chilli papriku. Vše zalijeme kvalitním olejem dva prsty nad poslední vrstvu a sklenici uzavřeme. Pokud se olej vsákne, dolijeme jej.
Nakládaný hermelín necháme uležet alespoň 3 - 4 dny v teple a temnu, pokud to vydržíte. Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem, obložené cibulí a zalité olejem ze sklenice. Až všechno zbaštíte (což nikdy netrvá dlouho), zbylý olej doplňte čerstvým na potřebné množství a použijte k naložení nového hermelínu.