Nakládaný hermelín 1

Oblíbená dobrota, která nesmí chybět na žádné "pivní party".


3.3126x
15 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
2 kscibule
1 lžičkatymián
1 lžičkarozmarýn
15 kuličekjalovec
1 kschilli paprička
5 kshermelín
2 ksbobkový list
1 lžičkagrilovací koření
olivový olej
0.5 lžičkymletá sladká paprika
0.5 lžičkymletý černý pepř

Postup přípravy

Do hmoždíře vsypeme rozmarýn, tymián, jalovec a roztlučeme. Přisypeme pepř, sladkou papriku a grilovací koření. Vše promícháme. Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na tenké nudličky, česnek na plátky. Hermelíny nakrájíme na trojúhelníčky. Z jednoho hermelínu nakrájíme asi 6 trojúhelníčků. Do sklenice se šroubovacím víčkem postupně vkládáme hermelíny. Jednotlivé vrstvy sypeme kořenící směsí a prokládáme cibulí a česnekem. Navrch přidáme bobkový list a chilli papriku. Vše zalijeme kvalitním olejem dva prsty nad poslední vrstvu a sklenici uzavřeme. Pokud se olej vsákne, dolijeme jej. Nakládaný hermelín necháme uležet alespoň 3 - 4 dny v teple a temnu, pokud to vydržíte. Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem, obložené cibulí a zalité olejem ze sklenice. Až všechno zbaštíte (což nikdy netrvá dlouho), zbylý olej doplňte čerstvým na potřebné množství a použijte k naložení nového hermelínu.
user-icon

autor Habaděj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný hermelín 1

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena