Vepřový bok dobře očistíme a omyjeme. Připravíme si nálev. Všechen česnek oloupeme a spolu se 2 lžičkami soli a černým pepřem jej vložíme do vody. Vše přivedeme k varu a přidáme připravený bůček. Ten vaříme asi hodinu. Uvařený bůček vyndáme a krátce necháme vychladnout. Stačí zhruba 5 minut.
Během vaření bůčku si připravíme obalovací hmotu. Do hrníčku dáme 2 lžičky vývaru z bůčku. Přidáme sůl, mletý pepř, papriku a 3 prolisované stroužky česneku. Vzniklou hmotu pořádně zpracujeme a postupně jí nanášíme na bůček, až je celý obalený.
Obalený bůček zabalíme do alobalu a vložíme do mrazničky na 3 hodiny. Poté ho můžeme přemístit do lednice.
Nakládaný bůček se podává zastudena. Krájíme jej na prkénku na asi 1/2 cm plátky a podáváme s chlebem a sterilovanou zeleninou.