Prorostlý a uvařený bůček obalený směsí papriky, pepře, soli a česneku krájíme na plátky a podáváme jako studené pohoštění. Je nepřekonatelný na obložených talířích.
Hodnocení
4.6
/ 5 (296x)
Doba přípravy
150 min
Chutnalo
9x
Ingredience
Na obalení
Česnek3 stroužky
Sůl1 lžička
Mletá sladká paprika2 lžičky
Mletý černý pepř1/2 lžičky
Nálev
Česnek6 stroužků
Sůl2 lžičky
Celý černý pepř10 kuliček
Ostatní
Vepřový bok1 kg
Postup přípravy
Připravíme si nálev. Všechen česnek oloupeme a spolu se 2 lžičkami soli a černým pepřem jej vložíme do vody.
Vše přivedeme k varu a přidáme připravený bůček. Ten vaříme asi hodinu.
Uvařený bůček vyndáme a krátce necháme vychladnout. Stačí zhruba 5 minut.
Během vaření bůčku si připravíme obalovací hmotu. Do hrníčku dáme 2 lžičky vývaru z bůčku. Přidáme sůl, mletý pepř, papriku a 3 prolisované stroužky česneku. Vzniklou hmotu pořádně zpracujeme a postupně jí nanášíme na bůček, až je celý obalený.
Obalený bůček zabalíme do alobalu a vložíme do mrazničky na 3 hodiny. Poté ho můžeme přemístit do lednice.
Nakládaný bůček se podává zastudena. Krájíme jej na prkénku na asi 1/2 cm plátky a podáváme s chlebem a sterilovanou zeleninou.
Zajímavé komentáře
Nakládaný bůček
Trochu jinak
Re:
Re:
Re: doporučení