Nakládaný bůček pivního experta

Legendární recept z Receptáře nejen na neděli Čs. televize v 80. letech. Recept mám originál - přímo od jeho autora Ivana Egona Červenky, dej mu Pánbůh věčné kuchařské nebe.


3.2143x
90 min
3×

Postup přípravy

Bůček vcelku zalijeme v papiňáku dostatečným množstvím horké vody, přidáme 12 očištěných stroužků česneku, celý pepř, bobkový list a uzavřené vaříme asi 45 minut.

Mezitím si připravíme kašičku. Česnek očistíme a prolisujeme. Smícháme jej s pepřem, sladkou i pálivou paprikou, grilovacím koření, kari a tabascem, případně chilli. Těstíčko doředíme na potřebnou konzistenci worcesterem.

Uvařený bůček ještě za horka vykostíme, potřeme připravenou směsí a zabalíme do alobalu. Po vychladnutí uložíme do lednice a vydržíme to alespoň 6 dní.

Nesahat, nečichat, jinak podlehnete. Pak už jen krájíme na tenké plátky, podáváme s chlebem a okurkou. Hlavně nezapomeneme, kde nechal hostinský pípu.
user-icon

autor Habaděj


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný bůček pivního experta

Zpět na recept