Nakládaný bůček Habunda

Jedna tučnější, ale výborná chuťovka s chlebem. Recept na naložení vepřového masa v pikantní marinádě.


4.69x
160 min
1×

Ingredience

1 kgvepřový bok

marináda

15 stroužkůčesnek
2 lžícesůl
3 lžícemed
2 lžícemletá sladká paprika
1 lžícemletá pálivá paprika

nálev

1 kscibule
4 lvoda
5 ksbobkový list
10 ksnové koření

podle chuti

chilli

Postup přípravy

Vyšší vepřový bok dáme společně s kořením (bobkový list, nové koření, cibule) do vody a vaříme asi 3 hodiny. Během vaření si rozmačkáme česnek do misky, přidáme sladkou a pálivou papriku, trochu chilli, sůl a med. Záleží na naší chuti, nemusíme přidat pálivou papriku a chilli. Bůček na vrchní a spodní straně nařežeme na mřížky a položíme na alobal. Kus alobalu musí být hodně velký, aby se do něho dal celý bůček zabalit. Připravenou marinádu po všech stranách namatláme (i dovnitř mřížek). Uděláme pěkný balíček, který dáme na 10 dnů do lednice. Potom náš balíček vyzvedneme a nakrájíme na plátky. Nakládaný bůček Habunda podáváme jako chuťovku s chlebem nebo pečivem.
user-icon

autor Petr

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nakládaný bůček Habunda

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena