Nakládaný bůček Habunda

Jedna tučnější, ale výborná chuťovka s chlebem. Recept na naložení vepřového masa v pikantní marinádě.


4.69x
160 min
1×

Postup přípravy

Vyšší vepřový bok dáme společně s kořením (bobkový list, nové koření, cibule) do vody a vaříme asi 3 hodiny. Během vaření si rozmačkáme česnek do misky, přidáme sladkou a pálivou papriku, trochu chilli, sůl a med. Záleží na naší chuti, nemusíme přidat pálivou papriku a chilli.

Bůček na vrchní a spodní straně nařežeme na mřížky a položíme na alobal. Kus alobalu musí být hodně velký, aby se do něho dal celý bůček zabalit. Připravenou marinádu po všech stranách namatláme (i dovnitř mřížek).

Uděláme pěkný balíček, který dáme na 10 dnů do lednice. Potom náš balíček vyzvedneme a nakrájíme na plátky.

Nakládaný bůček Habunda podáváme jako chuťovku s chlebem nebo pečivem.
user-icon

autor Petr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaný bůček Habunda

Zpět na recept