Nakládané feferonky

Kdo má rád feferonky, určitě si pochutná. Tento úžasný recept mám od přátel. Delikatesa je vhodná k grilovaným, dušeným, ale i jinak upraveným masovým pokrmům. Hodí se i k obloženým chlebům.


4.246x
0
3×

Postup přípravy

Z umytých feferonek odřežeme vrchní zelenou část (stopku) a každou papriku naplníme jedním oloupaným stroužkem česneku a 3 - 4 kusy rozinek. Pokud je paprika malá, stroužek česneku rozpůlíme. Papričky uvnitř nečistíme, necháváme je se semínky.

Chilli papričky vložíme do zavařovacích sklenic, zalijeme horkým kyselým nálevem a krátce sterilujeme. Množství nálevu si určíme podle množství sklenic. Nálev vyrábím z litru vody na 15 dkg cukru, 2 dl octu (8%) a 3 - 5 g soli. Nálev krátce povaříme (asi 3 minuty) a ještě horkým nálevem chilli papričky zaléváme.

Tento nálev je výborný i na samotné almy papriky, tedy bez uvedené náplně. Pro starší je dobré papriky krátce povařit v nálevu, naložit do sklenic, dolít nálevem a po zavření sklenic a otočené na závit nechat chladnout pomalu, třeba je zabalíme do deky. Další možností je almy papriky plnit naplněnými feferonkami, ale to už je na naší fantazii.

Nakládané feferonky nebo papriky podáváme nejčastěji k masu.
user-icon

autor Ula55


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládané feferonky

Zpět na recept