Snadný recept na aromatickou pochoutku pro milovníky tvarůžků. Naložené tvarůžky s tvarohem podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.
1 lžička | drcený kmín |
300 g | tvarůžky |
500 g | plnotučný tvaroh |
200 ml | zakysaná smetana (16%) |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
na ozdobu | |
mletá sladká paprika |
Tvarůžky nakrájíme na malé kostičky, které promícháme s měkkým plnotučným tvarohem a zakysanou smetanou. Směs ochutíme drceným kmínem a špetkou soli a vložíme do sklenice, kterou uzavřeme a necháme v chladu asi týden odležet. Asi po třech dnech směs promícháme a dále necháme vchladu "dozrát". Odleženou tvarůžkovou směs promícháme a vzniklý krém podáváme s tmavým pečivem. Nakládané tvarůžky můžeme servírovat na plátcích rohlíku a posypané sladkou mletou paprikou jako chuťovku.
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena