směs | ||
---|---|---|
500 g | kuřecí maso | |
2 lžíce | olej | |
1 ks | velká cibule | |
4 ks | okurka sterilovaná | |
1 sklenice | kapie sterilovaná | |
3 lžíce | rajský protlak | |
podle chuti | ||
2 lžičky | pepř a sůl | |
1 lžička | mleté chilli koření |
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi. Až maso chytne zlatavou barvu, mírně podlijeme a necháme dusit pod poklicí. Mezitím si připravíme zeleninu a nakrájíme ji na malé kousky - sterilovanou okurku, sterilované kapie nebo čerstvou červenou papriku a cibuli. Zeleninu přidáme k téměř změklému masu a společně dusíme. Asi po deseti minutách přidáme rajský protlak, promícháme, dochutíme podle potřeby a nakonec přidáme pálivou papriku nebo chilli, aby pokrm dostal potřebný říz. Ještě chvíli necháme povařit a můžeme servírovat. Podáváme s hranolkami nebo rýží, ale hodí se i k topinkám.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena