Nakládaná rajčata

Nakládaná rajčata se dají použít při vaření i jako ozdoba jednohubek.


3.1175x
120 min
1×

Postup přípravy

Rajčata oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme je vnitřku se semeny. Cibulky oloupeme, cibuli odřízneme a rozpůlíme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Připravíme si asi 4 malé zavařovací sklenice s víčky.



Troubu předehřejeme na 175 °C a vysoký plech naplníme asi do výšky 3 cm vodou.



Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem v něm krátce orestujeme. Přidáme rajčata, ocet, cukr, sůl a koření a pepř a za občasného mícháme směs přivedeme k varu. Pak zeleninu dusíme asi 15 minut. Občas mícháme. Po 15 minutách směs dochutíme a naplníme jí připravené zavařovací sklenice. Ty položíme na plech a dáme do trouby.



Jakmile začne rajčatová směs ve sklenicích vařit, snížíme teplotu na 150 °C a pečeme je dalších 30 minut.



Pak je necháme vychladit.


Foto: Profimedia.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaná rajčata

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.