Nakládaná rajčata se dají použít při vaření i jako ozdoba jednohubek.
2 stroužky | česnek |
sůl | |
pepř | |
12 ks | jarní cibulka |
1 lžíce | třtinový cukr |
1 kg | masité rajče |
4 lžíce | bazalkový olej |
1 lžíce | lihový ocet |
0.5 lžíce | bylinky - sušené |
Rajčata oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme je vnitřku se semeny. Cibulky oloupeme, cibuli odřízneme a rozpůlíme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Připravíme si asi 4 malé zavařovací sklenice s víčky.
Troubu předehřejeme na 175 °C a vysoký plech naplníme asi do výšky 3 cm vodou.
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem v něm krátce orestujeme. Přidáme rajčata, ocet, cukr, sůl a koření a pepř a za občasného mícháme směs přivedeme k varu. Pak zeleninu dusíme asi 15 minut. Občas mícháme. Po 15 minutách směs dochutíme a naplníme jí připravené zavařovací sklenice. Ty položíme na plech a dáme do trouby.
Jakmile začne rajčatová směs ve sklenicích vařit, snížíme teplotu na 150 °C a pečeme je dalších 30 minut.
Pak je necháme vychladit.
Foto: Profimedia.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena