Recept na jednoduchý a chutný salát z červené řepy a česneku.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Cukr2 lžíce
Česnek1 palička
Sůl1/2 lžičky
Ocet125 ml
Voda500 ml
Jalovec5 kuliček
Bobkový list3 ks
Červená řepa750 g
Mletý černý pepř1/2 lžičky
Postup přípravy
Den předem si připravíme nálev. Vodu, ocet, cukr, sůl a všechno koření zahřejeme. Když se nám na dně hrnce dělají bublinky, tak nálev odstavíme a necháme v chladu do druhého dne.
Řepu vydrhneme kartáčkem, dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme.
Uvařenou řepu dáme do studené vody, oloupeme a nakrájíme na hranolky.
Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
Do čistých misek či sklenic dáme řepu s česnekem, zalijeme nálevem a uzavřené dáme na 3 dny do lednice.
Nakládanou červenou řepu podáváme jako chutný salát při různých příležitostech.