Nadýchané koblihy

Klasický recept na výborné koblihy pro mlsné jazýčky.


5.08x
90 min
1×

Postup přípravy

Z droždí, špetky cukru a trošky vlažného mléka připravíme kvásek. Mezitím dáme do mísy obě prosáté mouky, rozpuštěné máslo a sádlo, cukr, špetku soli, žloutky a rum. Když nám kvásek vzejde, přidáme ho k ostatním surovinám spolu s mlékem a zaděláme hladké vláčné těsto, které necháme vykynout.

Po vykynutí těsto dáme na vál a rukama ho roztáhneme na tloušťku asi 2,5 cm. Skleničkou vykrajujeme z těsta kolečka, která smažíme ve větším množství oleje při mírné teplotě, aby byly uvnitř hotové.

Po usmažení dáme koblihy okapat na papírový ubrousek a potom je plníme povidly nebo marmeládou. Na vrch koblih můžeme dát šlehačku nebo kysanou smetanu.

Nadýchané koblihy podáváme jako chutný moučník k různým příležitostem.
user-icon

autor Pavla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadýchané koblihy

Zpět na recept