Nadýchané koblihy

Klasický recept na výborné koblihy pro mlsné jazýčky.


5.08x
90 min
1×

Ingredience

podle potřeby

olej
povidla
kysaná smetana

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
30 gmáslo
3 lžícerum
2 ksžloutek
280 mlmléko
30 gsádlo
35 gdroždí
80 gcukr moučka
200 ghladká mouka
300 gpolohrubá mouka

Postup přípravy

Z droždí, špetky cukru a trošky vlažného mléka připravíme kvásek. Mezitím dáme do mísy obě prosáté mouky, rozpuštěné máslo a sádlo, cukr, špetku soli, žloutky a rum. Když nám kvásek vzejde, přidáme ho k ostatním surovinám spolu s mlékem a zaděláme hladké vláčné těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto dáme na vál a rukama ho roztáhneme na tloušťku asi 2,5 cm. Skleničkou vykrajujeme z těsta kolečka, která smažíme ve větším množství oleje při mírné teplotě, aby byly uvnitř hotové. Po usmažení dáme koblihy okapat na papírový ubrousek a potom je plníme povidly nebo marmeládou. Na vrch koblih můžeme dát šlehačku nebo kysanou smetanu. Nadýchané koblihy podáváme jako chutný moučník k různým příležitostem.
user-icon

autor Pavla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadýchané koblihy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena