Nadívané žemle

Recept na zapékané žemle s masovou nádivkou.


5.06x
120 min
2×

Postup přípravy

Žemle po délce rozkrojíme a trochu vydlabeme. Mleté maso promícháme s pokrájenou anglickou slaninou, se zbytky žemlí, osolíme, okořeníme, přimícháme vejce, pokrájenou cibulku i s natí, hustou smetanu promíchanou s hořčicí a přidáme i část strouhaného sýra.

Vydlabané žemle pomažeme máslem, naplníme masovou nádivkou, vyskládáme je do vymazaného pekáčku, pokapeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby na chvíli zapéct. Pak posypeme zbylým sýrem a v troubě dozlatova dopečeme.

Nadívané žemle podáváme na svačinu nebo jako chuťovku.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívané žemle

Zpět na recept