Křepelky nadívané foie gras

Recept na pečené křepelky nadívané chutně okořeněnou směsi foie gras s malými kousky limetky a obalené v plátcích slaniny.


4.47x
45 min

Postup přípravy

Foie gras rozmělníme vidličkou půl napůl s rohlíkem namočeným v mléce, můžeme i rozmixovat.

Nádivku dochutíme (respektive dosolíme) podravkou, muškátovým oříškem, trochou koření divočina a zalijeme armagnacem (velkým panákem na nádivku do cca 6 křepelek).

Ještě do nádivky přidáme nakládaný zelený pepř (samozřejmě bez láku) a na velmi jemno nasekanou limetku (minikostičky cca 2 x 2 mm), ta pak způsobí drobné "výbuchy" na jazyku.

Nádivku nacpeme do křepelek, zvenku křepelky okořeníme směsí koření divočina a každou obalíme do plátku slaniny.

Křepelky dáme péct na 30 minut do trouby předehřáté na asi 200 °C. Ke konci můžeme pustit na 10 minut gril, ale to už je opravdu Chef - D´Oeuvre.

Křepelky nadívané foie gras podáváme jako delikátní hlavní chod s přílohou podle chuti.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křepelky nadívané foie gras

Zpět na recept