Vaření.czReceptyKřepelky nadívané foie gras

Křepelky nadívané foie gras

Recept na pečené křepelky nadívané chutně okořeněnou směsi foie gras s malými kousky limetky a obalené v plátcích slaniny.


4.47x
45 min

Ingredience

1 lžícekoření divočina
6 kskřepelka

na obalení

6 plátkůslanina

nádivka

0.5 dlmléko
1 lžičkalimetka
1 lžičkapodravka
1 ksrohlík
1 špetkamuškátový oříšek
0.25 dlarmagnac
0.25 kgfoie gras
1 lžícenakládaný celý zelený pepř

Postup přípravy

Foie gras rozmělníme vidličkou půl napůl s rohlíkem namočeným v mléce, můžeme i rozmixovat. Nádivku dochutíme (respektive dosolíme) podravkou, muškátovým oříškem, trochou koření divočina a zalijeme armagnacem (velkým panákem na nádivku do cca 6 křepelek). Ještě do nádivky přidáme nakládaný zelený pepř (samozřejmě bez láku) a na velmi jemno nasekanou limetku (minikostičky cca 2 x 2 mm), ta pak způsobí drobné "výbuchy" na jazyku. Nádivku nacpeme do křepelek, zvenku křepelky okořeníme směsí koření divočina a každou obalíme do plátku slaniny. Křepelky dáme péct na 30 minut do trouby předehřáté na asi 200 °C. Ke konci můžeme pustit na 10 minut gril, ale to už je opravdu Chef - D´Oeuvre. Křepelky nadívané foie gras podáváme jako delikátní hlavní chod s přílohou podle chuti.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Křepelky nadívané foie gras

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena