Vaření.czReceptyKachní foie gras s karamelizovanými jablky

Kachní foie gras s karamelizovanými jablky

Vyzkoušejte recept na chutné spojení opečených kachních jater a karamelizovaných jablek.


4.47x
60 min

Ingredience

kachní játra
kyselé jablko

podle chuti

sůl
citronová kůra
mletý černý pepř
lime štáva

na ozdobu

petrželka

podle potřeby

hladká mouka
Calvados

Postup přípravy

Do pánve nasypeme třtinový cukr, necháme ho zkaramelizovat a zalijeme trochou vody. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přidáme na pánev spolu s limetovou šťávou, citronovou kůrou a Calvados a necháme podusit. Na talíř nasypeme trochu hladké mouky, osolíme, opepříme a promícháme. Ve směsi obalíme játra, která následně orestujeme na rozpálené pánvi. Jablka nandáme na talíř, ozdobíme petrželkou a přidáme orestovaná játra. Kachní foie gras s karamelizovanými jablky posolíme a podáváme. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!

Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem

Svatomartinské slavnosti jsou vlastně takovou generálkou na Vánoce. A každý rok se na ně těší čím dál více lidí. Voňavá pečená husa s křupavou kůrčičkou, nadýchané knedlíky na vícero způsobů a výborné domácí zelí. Když k tomu přidáte ještě husí kaldoun, paštiku a jako sladkou tečku svatomartinské rohlíčky nebo posvícenské koblihy, budete na opěvovanou gastronomickou událost dlouho vzpomínat.

 

 

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kachní foie gras s karamelizovanými jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena