Nadívané telecí hrudí

Báječný recept na plněné telecí hrudí. Maso naplníme pouze pohankovou nádivkou.


3.1175x
120 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nádivku.
Pohanku připravíme tak, že ji namočíme do horkého mléka a necháme tak 1/2 hodiny nabobtnat. Pak ji zcedíme, přidáme vejce, 1 čajovou lžičku rozpuštěného másla, nastrouhaný muškátový oříšek, nadrobno nasekanou petrželku a sůl. Vše pořádně promícháme.



Maso umyjeme, nařežeme tak, aby se hrudí dalo naplnit připravenou nádivkou. Hrudí naplníme, zašijeme, osolíme, potřeme olejem a vložíme do trouby, podlijeme masovým vývarem a upečeme.

Šťávu zahustíme pohankovou hladkou moukou a zjemníme čajovou lžičkou másla.



Podáváme s brambory.


Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívané telecí hrudí

Zpět na recept