Nadívané telecí hrudí

Báječný recept na plněné telecí hrudí. Maso naplníme pouze pohankovou nádivkou.


3.1175x
120 min

Ingredience

sůl
1 lžičkamáslo
masový vývar
petrželová nať
4 ksvejce (nádivka)
2 lžičkypohanková mouka
100 gpohanka lámanka (nádivka)
1 dlhorké mléko
1 lžičkamáslo (nádivka)
muškátový oříšek (nádivka)
1.5 kgtelecí hrudí

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nádivku.
Pohanku připravíme tak, že ji namočíme do horkého mléka a necháme tak 1/2 hodiny nabobtnat. Pak ji zcedíme, přidáme vejce, 1 čajovou lžičku rozpuštěného másla, nastrouhaný muškátový oříšek, nadrobno nasekanou petrželku a sůl. Vše pořádně promícháme.

Maso umyjeme, nařežeme tak, aby se hrudí dalo naplnit připravenou nádivkou. Hrudí naplníme, zašijeme, osolíme, potřeme olejem a vložíme do trouby, podlijeme masovým vývarem a upečeme.
Šťávu zahustíme pohankovou hladkou moukou a zjemníme čajovou lžičkou másla.

Podáváme s brambory.

Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Nadívané telecí hrudí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena