Nadívaná krůta

Stejně jako i krůtu můžeme připravit i nadívané kuře, nádivka je z žemlí, rozinek, šalvěje a mandlí.


3.0773x
160 min
1×

Postup přípravy

Krůtu osolíme a opepříme zevnitř i zvenčí. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na slanině. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem. Rozinky namočíme do vody. Jablka nahrubo nastrouháme. Troubu si předehřejeme na 220 st. Rohlíky vymačkáme, vmícháme cibuli se slaninou, posekané mandle, rozinky, šalvěj a šťávu z jednoho citronu. Promícháme, ochutíme kořením, přidáme muškát. Nádivkou plníme břišní dutinu krůty a uzavřeme. Krůtu pokapeme šťávou ze 2 citronů a potřeme paprikovým máslem. Krůtu vložíme do fólie na pečení a uzavřeme. Vložíme do trouby a pečeme zhruba tak dvě a půl až tři hodiny. 45 minut před koncem pečení folii rozřízneme, aby krůta získala kůrčičku. Upečenou krůtu obložíme plátky jablek, citronu a podáváme s bramborovou kaší.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nadívaná krůta

Zpět na recept