Myslivecký bažant

Ideální hlavní chod pro sváteční příležitost, nejlépe v podzimní, houbařské sezóně.


3.1163x
75 min
1×

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 200°C a připravíme si malý pekáč, do kterého si nalijeme olej.

Bažanta omyjeme, očistíme, dobře prosolíme (zamneme), opepříme, důkladně zabalíme do plátků anglické slaniny a převážeme.

Spolu s masovým vývarem a vínem dáme péci, prsíčky dolů, aby bažant nevyschnul. Pečeme přibližně 40 minut. Před koncem pečení sundáme slaninu a necháme maso pěkně zezlátnout.

Očistíme si houby, nakrájíme na malé kousky a na polovině másla asi 6 minut restujeme. Cibulky oloupeme a na druhé polovině másla pečeme dozlatova.

Bažanta přeložíme na servírovací talíř a zakryjeme. Solamyl si rozmícháme ve smetaně, nalijeme do vypečené šťávy a necháme přejít varem. Přidáme houby a cibulky, prohřejeme a dochutíme.

Podáváme s bramborem a talíř ozdobíme vypečenou slaninou.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Myslivecký bažant

Zpět na recept