Myslivecká svíčková ala Edita

Jednoduchý recept na svíčkovou pro začátečníky.


4.326x
150 min
2×

Ingredience

4 lžíceolej
1 kelímekkysaná smetana
1 hrnekhladká mouka
3 lžícesójová omáčka
1 kelímeksladká smetana
2 kghovězí zadní
1 kostkahovězí bujon
2 sklenicekunovjanka

podle chuti

cukr
sůl
2 špetkytymián
citronová šťáva

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce, přičemž přebytek mouky oklepeme.

Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3 - 4 lžíce oleje a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sójovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou. Dusíme asi 1,5 - 2 hodiny podle velikosti a kvality masa. Maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme.

Měkké maso vyjmeme na talíř a zakryjeme alobalem. Porcujeme jej až po odpočinutí. Omáčku přivedeme k prudšímu varu a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou, asi 5 - 6 lžic mouky. Mysliveckou svíčkovou povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Sundáme kastrol z plamene, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme na mírný oheň. Přidáme kysanou smetanu a jen krátce provaříme. Podle chuti omáčku osolíme, přikyselíme citronem nebo přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.

Mysliveckou svíčkovou podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Poutník


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Myslivecká svíčková ala Edita

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena