Myslivecká paštika

Paštika ze zvěřiny s chutí koňaku a koření.


4.116x
45 min

Ingredience

200 gslanina
2 ksvejce
200 gjátra
2 ksrohlík
500 gmaso ze zvěřiny
1 lžičkazvěřinové koření

podle chuti

5 stroužkůčesnek
sůl
1 lžícemajoránka
1 špetkamuškátový oříšek
1 špetkamletý zázvor
mletý černý pepř

podle potřeby

anglická slanina

Postup přípravy

Odblaněné maso, játra a slaninu dvakrát umeleme. Můžeme použít jakoukoliv zvěřinu daněk, jelen, zajíc. Pokud nemáme játra ze zvěřiny, použijeme vepřová.

Rohlík namočíme do vlažné vody, vymačkáme a umeleme. Vejce ušleháme s kořením a přidáme do masové směsi. Základ paštiky dobře promícháme, osolíme podle chuti a přidáme koňak. Formu vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme připravenou směsí, pokryjeme opět plátky anglické slaniny a zakryjeme alobalem.

Mysliveckou paštiku pečeme ve vodní lázni 1,5 hodiny na 160 °C. Po upečení zatížíme a necháme vychladnout.

Mysliveckou paštiku krájíme na plátky a podáváme s pečivem. Je vhodná na různé slavnostní příležitosti.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Myslivecká paštika

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena