Můj mazanec z domácí pekárny

Velikonoční neopomenutelná klasika, která má o jarních svátcích své čestné místo na svátečním stole.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Předem si v malém množství rumu namočíme rozinky. Do pekárny dáme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, promícháme a posypeme lžičkou hladké mouky. Zapneme program na těsto.

Mezitím rozehřejeme máslo, smícháme mouku se zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, špetkou soli a citronovou kůrou. Pekárna začne míchat a my vsypeme mouku, přidáme máslo a žloutek. Po zvukovém signálu pekárny přidáme namočené a dobře okapané rozinky.

Po skončení programu vytvoříme z těsta dva bochánky a na plechu pod utěrkou je necháme ještě chvíli kynout. Poté potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme mandlemi a dáme péct.

Mazanec z domácí pekárny pečeme v předehřáte troubě na 200 °C asi čtvrt hodiny, pak snížíme teplotu na 170 - 150 °C a dopékáme dozlatova. Upečení můžeme zkontrolovat špejlí, vyndáme a necháme vychladnout.

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Můj mazanec z domácí pekárny

Zpět na recept