Mrkvový koláč s tvarohovým krémem

Tento vláčný moučník splňuje moderní požadavky na zdravou výživu.


3.3140x
120 min

Postup přípravy

Mrkve očistíme a nastrouháme najemno. Citron pořádně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva.

Ve větším hrnci zahřejeme med, margarín a rozinky. Odstavíme z ohně vmícháme mrkev, citronovou kůru, jogurt a vejce. Přidáme mouku a vše důkladně promícháme. Nakonec vmícháme mák a skořici.

Vymažeme dortovou formu (průměr 20 cm) a těsto do ní vlijeme. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 1 hodinu. Poté snížíme teplotu na 150 °C a dopékáme dalších 30 minut, dokud se okraje koláče neodchlipují od stěn formy. Vytáhneme z trouby a necháme koláč ještě 20 minut ve formě, potom ho vyklopíme na talíř či plochou mísu.

Během pečení si připravíme krém. Smícháme tvaroh s 2 lžičkami medu a vanilkovou esencí. Krémem potřeme vychladlý koláč. A nyní už můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvový koláč s tvarohovým krémem

Zpět na recept