Mrkvové klobásy

Recept na netradiční zeleninové klobásy.


5.04x
60 min

Ingredience

2 lžíceolej
3 ksvejce
1 kscibule
8 ksmrkev
100 gžampiony
mletý pepř
citronová šťáva
mletý kmín
mletá sladká paprika
1 špetkamletá pálivá paprika
vegeta speciál
1 lžíceostřejší kečup

Postup přípravy

Středně velkou a silnější mrkev (nejlépe karotku) očistíme a ostrým nožem opatrně vydlabeme vnitřek. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, kmín a podusíme doměkka. Vmícháme vejce a za stálého míchání je necháme mírně zhoustnout. Dochutíme kečupem, kořením a osolíme. Touto směsí plníme vydlabané mrkve a silnější nití je po délce převážeme. Vložíme je do vroucí vody, do níž jsme přidali citronovou šťávu a sůl. Podle velikosti vaříme 15 - 20 minut. Mrkev musí být měkká, ale ne rozvařená. Uvařenou mrkev necháme okapat a lehce ji obalíme v mleté paprice. Mrkvové klobásy krájíme na příčné plátky asi 1 cm silné, obložíme zeleninou a podáváme s chlebem nebo pečivem.
user-icon

autor 700413

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mrkvové klobásy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena