Mrkvová příloha s česnekem

Podušená a dobře ochucená mrkev jako příloha i hlavní chod pro vegetariány.


4.717x
30 min
3×

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a mrkev krátce osmahneme. Posolíme, trochu pocukrujeme a přidáme bylinkový bujón, sójovou omáčku a česnek. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec vmícháme muškátový květ a ještě prohřejeme.

Mrkvovou přílohu s česnekem podáváme jako teplou přílohu k masovým pokrmům, někomu bude stačit i jako hlavní chod třeba s pečivem nebo doplněný bramborovou kaší.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvová příloha s česnekem

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká