Glazovaná mrkev na medu

Recept na mrkev jednoduše připravenou na sladko s medem.


4.25x
25 min
3×

Postup přípravy

Očištěnou mrkev nakrájíme na poloviny, dáme do trochu osolené vařící vody a 3 - 4 minuty ji vaříme na prudkém ohni. Pak mrkev rychle blanšírujeme - pod ledovou vodou ji necháme úplně vychladnout.

Na pánvi rozpustíme kousek másla a prudce mrkev osmahneme. Pak mrkev mírně osolíme, opepříme a zalijeme lžící medu. Opékáme tak, aby se veškerá mrkev obalila v medu, pak bude glazovaná mrkev hotová. Jemně ji obracečkou pootáčíme, aby se nepolámala. Mrkev smažíme v medu asi 1 - 2 minuty.

Glazovanou mrkev na medu ozdobíme petrželkou a chutný salát nebo příloha k jídlům je hotová.
user-icon

autor forst.petr


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Glazovaná mrkev na medu

Zpět na recept