Mrkvová nádivka

Nádivka podle tohoto receptu je velmi jemná.


3.36x
45 min

Ingredience

2 ksvejce
2 dlmléko
0.5 ksšpekáček
6 kuličeknové koření
4 ksrohlík
8 lžicstrouhaná mrkev
4 lžícestolní olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a přidáme najemno strouhanou mrkev, nadrobno nakrájený špekáček a drcené nové koření. Nasucho promícháme. K suché směsi přidáme mléko, vejce a olej a znovu promícháme. Pak necháme několikrát na chvilku odležet, aby směs provlhla, znovu mícháme. Přidáme sůl, promícháme a urovnáme na plech s nelepivým pečícím papírem. Mrkvovou nádivku pečeme asi 20 minut v tenké vrstvě a hlídáme povrch. Když rohlíky hnědnou, je mrkvová nádivka hotová.
user-icon

autor zdekun

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Mrkvová nádivka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena