Mrkvová bábovka

Nebaví vás už obyčejná bábovka? Tak vyzkoušejte tento recept na kynutou mrkvovou.


3.0656x
120 min
1×

Postup přípravy

Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Z citronu vymačkáme šťávu.

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme ji s rozdrobeným droždím, přidáme nastrouhanou mrkev, vejce a vsypeme třetinu mouky, osolíme a dáme kynout.

Když kvásek vykyne, přidáme zbylou mouku, změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, citronovou šťávu a vypracujeme těsto, které dáme znovu na teplé místo kynout.

Poté těsto přendáme do bábovkové formy, kterou jsme předem vymazali a vysypali hrubou moukou.

Kynutou mrkvovou bábovku pečeme asi 60 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí, pokud je špejle suchá, je bábovka hotová.

Mrkvovou bábovku opatrně vyklopíme z formy, můžeme ji podle libosti dozdobit - posypat prosátým moučkovým cukrem, polévat citronovou či jinou polevou apod.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkvová bábovka

Zpět na recept