Mrkovový nákyp

Mrkvový nákyp, který má na povrch kůrčičku z nivy a tvrdého sýra. Pro 4 osoby.


3.195x
45 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 špetkasůl
3 ksvejce
300 gmrkev
50 gniva
1 svazečekestragon
100 mlsmetana ke šlehání
1 svazekcibulka
50 gtvrdý sýr
2 lžícebylinkové máslo
1 špetkamletý černý pepř
250 ghráškové lusky

Postup přípravy

Očistíme si mrkve, oloupeme je a 3 minuty je ponecháme v horké vodě. Také si omyjeme a očistíme hráškové lusky. Oloupeme si cibulku a nakrájíme ji na kolečka. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Předehřejeme troubu na 180°.

Mrkve necháme dusit na bylinkovém másle. Přidáme hráškové lusky, cibulku, česnek, sůl, pepř a vše dáme do zapékací mísy, případně pekáče, kterou jsme předem vymazali máslem. Základ zalijeme smíchaným vejcem se smetanou.

Estragon nakrájíme na velmi malé kousíčky. Nivu utřeme, tvrdý sýr si nastrouháme a všechny tyto ingredience promícháme se zbylými vejci. Tuto hotovou směs nalijeme na zeleninu.

Nákyp vložíme do trouby a zapékáme dozlatova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mrkovový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena