Mražené kroupy

Šetří čas. Vhodná vložka do polévky.


3.816x
20 min

Postup přípravy

Kroupy vypereme v pěti vodách a necháme přes noc namočit. Před vařením vodu ještě vyměníme. Vaříme až doměkka s přídavkem kostky bujónu a trochy soli. Když jsou kroupy měkké, vmícháme do nich ještě 2 - 3 lžíce oleje. Část krup můžeme použít hned, zbytek rozdělíme asi na tři části a po vychladnutí dáme do mikroténového sáčku a do mrazničky. Mražené kroupy upotřebíme nejlépe do zeleninové polévky či bramboračky. Díky přidanému oleji se neslepí a ve vroucí vodě opět rozdělí. Mražené kroupy můžeme mít kdykoliv po ruce a prakticky okamžitě upotřebit.
user-icon

autor zdekun


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mražené kroupy

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena