Moskevské věnečky

Starý ruský rychlý a jednoduchý recept. Po hotových věnečcích se jenom zapráší.


3.73x
45 min

Postup přípravy

Mouku promícháme s kypřícím práškem a mletou skořicí. Cukr utřeme s vejcem a máslem a postupně vmícháme moučnou směs. Vypracujeme těsto, které rozválíme na placku silnou asi půl centimetru.

Sklenicí nebo tvořítkem vykrajujeme z těsta kolečka. Menším tvořítkem vykrojíme střed, jako bychom připravovali linecké cukroví, a tím nám vzniknou věnečky.

Moskevské věnečky smažíme dozlatova v rozehřátém tuku, následně osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a před podáváním pocukrujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moskevské věnečky

Zpět na recept