Mořský vlk s quinoou

Recept na přípravu mořského vlka s přílohou quinoa. Pokrm inspirovaný indickou kuchyní.


4.715x
60 min

Ingredience

2 ksčesnek
1 ksšalotka
2 snítkyčerstvý tymián
2 snítkyčerstvá petrželka
2 ksmořský vlk
100 gquinoa
1 lžícezelené kari

podle potřeby

olej
vývar
máslo

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
citronová šťáva

na ozdobu

citron

pesto

0.5 kskedlubna
3 hrstěpolníček
2 lžícečerstvý tymián
1 hrstčerstvá pažitka

Postup přípravy

Očištěného mořského vlka ze všech stran osolíme, opepříme a dutinu břišní vyplníme snítkou petržele a tymiánu. Quinou připravíme podle návodu na obalu. Oloupanou šalotku a česnek nasekáme nadrobno. Připravíme si domácí pesto. Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na kousky a na másle podusíme do poloměkka. Pak vmícháme polníček, pažitku a tymián. Vše krátce orestujeme a rozmixujeme do hladka. Pesto podle chuti osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Na oleji necháme zpěnit šalotku s česnekem, vmícháme připravenou quinou, krátce orestujeme a přidáme domácí pesto a zelené kari. Směs podlijeme malým množstvím vývaru, krátce podusíme, zjemníme lžičkou másla, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Připravené ryby opečeme na oleji z každé strany asi 7 - 10 minut dozlatova. Potom do pánve přidáme 2 lžíce másla a ryby zpěněným výpekem ještě asi minutu přeléváme. Opečeného mořského vlka rozdělíme na porce, obložíme quinoou, ozdobíme plátkem citronu, pokapeme výpekem a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mořský vlk s quinoou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena