Mořský pstruh pečený na grilu

Recept na mořského pstruha marinovaného v jogurtu s chutí česneku a rozmarýnu. Pokrm pečeme v alobalu na grilu a podáváme jako hlavní chod.


4.819x
45 min
1×

Postup přípravy

Porce ryby i s kůží očistíme a osolíme. Jogurt promícháme se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a rozmarýnem. Pak pstruha naložíme do jogurtové marinády a necháme v chladu nejméně 2 hodiny rozležet.

Každou porci otřeme od marinády a položíme na máslem potřený alobal. Pstruha poklademe hoblinkami másla, kousky rozmarýnu a petrželkou. Vše důkladně zabalíme a pečeme na roztopeném grilu asi 5 - 7 minut z každé strany.

Mořského pstruha pečeného na grilu podáváme s opečeným bramborem, čerstvou zeleninou a rozmarýnovým dipem.

Rady a tipy pro správné grilování

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mořský pstruh pečený na grilu

Zpět na recept