Mořský pstruh pečený na grilu

Recept na mořského pstruha marinovaného v jogurtu s chutí česneku a rozmarýnu. Pokrm pečeme v alobalu na grilu a podáváme jako hlavní chod.


4.819x
45 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
1 kelímekbílý jogurt
3 lžícečerstvý rozmarýn
2 porcemořský pstruh (á 300 g)

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Porce ryby i s kůží očistíme a osolíme. Jogurt promícháme se 2 lžícemi oleje, solí, pepřem, prolisovaným česnekem a rozmarýnem. Pak pstruha naložíme do jogurtové marinády a necháme v chladu nejméně 2 hodiny rozležet. Každou porci otřeme od marinády a položíme na máslem potřený alobal. Pstruha poklademe hoblinkami másla, kousky rozmarýnu a petrželkou. Vše důkladně zabalíme a pečeme na roztopeném grilu asi 5 - 7 minut z každé strany. Mořského pstruha pečeného na grilu podáváme s opečeným bramborem, čerstvou zeleninou a rozmarýnovým dipem.

Rady a tipy pro správné grilování


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mořský pstruh pečený na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena