Moravské koláčky

Koláčky skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Recept z magazínu Albert.


4.19x
90 min

Ingredience

250 gšvestková povidla

náplň

2 lžícecukr
320 gtvaroh

těsto

1 špetkasůl
100 gmáslo
3 ksžloutek
250 mlmléko
30 gdroždí
100 gcukr krupice
500 gpolohrubá mouka

na potření

1 ksvejce

drobenka

80 gmáslo
80 gcukr krupice
110 ghladká mouka

Postup přípravy

Z malého množství mléka, cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Mouku nasypeme do mísy, přidáme k ní špetku soli a změklé máslo. Ve zbytku mléka našleháme 3 žloutky a spolu s kváskem ho přidáme k mouce. Uhněteme těsto, které dáme na asi hodinu kynout, aby zdvojnásobilo objem. Z těsta odkrajujeme kousky. Prsty je roztlačíme do kolečka. Doprostřed každého dáme vždy lžičku oslazeného tvarohu nebo oblíbené náplně, uzavřeme těsto k sobě a vzniklé kuličky dáme na plech vyložený pečícím papírem uzavřenou stranou dolů. Necháme chvilku kynout. Potom do každého koláčku uděláme malou prohlubeň pomocí pomoučněné skleničky a naplníme ji povidly. Znovu necháme chvilku vykynout. Potom koláčky po okrajích potřeme rozšlehaným vejcem a střed posypeme drobenkou získanou smícháním všech potřebných ingrediencí. V troubě vyhřáté na 160 °C pečeme moravské koláčky dozlatova asi 20 minut. Správně vykynuté a upečené moravské koláčky mají mezi tvarohem a vrchním mazáním prázdnou komůrku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravské koláčky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena