Moravské koláče

Plněné koláče zdobené ovocem a drobenkou.


4.232x
60 min
2×

Postup přípravy

Na hrubém struhadle rozstrouháme omegu a smícháme se všemi ingrediencemi do hladkého těsta.

Připravíme si náplň, kterou vymícháme z tvarohu, žloutku a cukru.

Koláče naplníme tvarohem nebo jinou náplní podle chuti. Koláč uzavřeme jako buchtu a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Doprostřed koláče uděláme důlek a poklademe jakýmkoli ovocem. Většinou používám borůvky nebo zavařeninu a posypeme drobenkou - z cukru, másla a mouky.

Je lepší dělat koláče menší, v troubě dost nakynou. Koláče pečeme v předehřáté troubě dozlatova a upečené je potřeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce.

Moravské koláče podáváme teplé i studené.
user-icon

autor Aghata


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravské koláče

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty