Moravské dvojctihodné koláče

Recept na výborné koláče plněné tvarohem.


3.938x
90 min
3×

Postup přípravy

Z části mouky, cukru a celé dávky droždí připravíme kvásek. Do mísy vysypeme mouku, cukr a sůl. Dále vlijeme kvásek, rozpuštěné máslo nebo sádlo a žloutky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a za postupného přilévání vlažného mléka vypracujeme vláčné těsto, které za dobu kynutí ještě dvakrát propracujeme.

Vykynuté těsto přendáme na vál, kde vyválíme plát a podle toho, jak velké chceme koláče, nakrájíme čtverce. Náplň do koláčů připravíme z 1 tvarohu, cukru, žloutku, vanilky a špetky nastrouhané citronové kůry. Do středu každého čtverce dáme tvarohovou náplň, zamotáme jako na buchty a klademe dál od sebe na pečícím papírem vyložený plech. Necháme chvíli kynout, pak do středu každého bochánku vytlačíme důlek a naplníme ho borůvkami nebo povidly a posypeme žmolenkou z másla, cukru a mouky.

Moravské dvojctihodné koláče upečeme v předehřáté troubě.

Moravské dvojctihodné koláče podáváme jako výborný moučník ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravské dvojctihodné koláče

Zpět na recept