Moravská čalamáda

Domácí čalamáda ze zelí, paprik, cibule a nezralých rajčat.


4.919x
0

Ingredience

150 gsůl
500 mlocet
1 kgcibule
1 hlávkabílé zelí
6 kszelená paprika
1 lžícehořčičné semínko
6 kszelené rajče
1 lžícedrcené hořčičné semínko

podle potřeby

250 mlvoda
250 gcukr krupice

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, opereme a nakrájíme nadrobno. Vše pečlivě prosypeme solí, promícháme a vložíme do plátěného sáčku. Ten zavěsíme nad nádobu, do které vykape (necháme přes noc) šťáva ze zeleniny. Šťávu si můžeme uschovat a použít ji třeba pod maso na dušení. Vykapanou zeleninu dáme druhý den do mísy a zalijeme ji horkým octem. Směs promícháme a necháme odležet 6 hodin. Pak zeleninu vymačkáme, přidáme hořčičná semínka, důkladně promícháme a směs napěchujeme do sklenic. Ocet, kterým jsme zeleninu přelévali, přecedíme, přidáme vodu a podle chuti cukr. Nálev potom svaříme, necháme vychladnout a lehce jím sklenice se zeleninou zalijeme. Sklenice dobře zavíčkujeme, případně převážeme celofánem. Moravskou čalamádu nesterilujeme!!!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Moravská čalamáda

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena