Moravská čalamáda

Domácí čalamáda ze zelí, paprik, cibule a nezralých rajčat.


4.919x
0

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, opereme a nakrájíme nadrobno. Vše pečlivě prosypeme solí, promícháme a vložíme do plátěného sáčku. Ten zavěsíme nad nádobu, do které vykape (necháme přes noc) šťáva ze zeleniny. Šťávu si můžeme uschovat a použít ji třeba pod maso na dušení. Vykapanou zeleninu dáme druhý den do mísy a zalijeme ji horkým octem.

Směs promícháme a necháme odležet 6 hodin. Pak zeleninu vymačkáme, přidáme hořčičná semínka, důkladně promícháme a směs napěchujeme do sklenic.

Ocet, kterým jsme zeleninu přelévali, přecedíme, přidáme vodu a podle chuti cukr. Nálev potom svaříme, necháme vychladnout a lehce jím sklenice se zeleninou zalijeme. Sklenice dobře zavíčkujeme, případně převážeme celofánem.

Moravskou čalamádu nesterilujeme!!!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravská čalamáda

Zpět na recept