Mokrý makovec

Výborný makový koláč, který není suchý leč vlhký a vláčný. Pro milovníky máku znamenitý moučník.


4.818x
60 min
1×

Ingredience

těsto

1 ksvejce
5 dkgmáslo
0.25 lmléko
1 kscitron
0.5 balíčkuprášek do pečiva
15 dkgcukr moučka
1-2 špetkymletá skořice
1 ksvanilkový cukr
10 dkghladká mouka
20 dkgmletý mák

na potření

marmeláda

poleva

citronová poleva

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Z citronu vymačkáme šťávu. Máslo utřeme s cukrem a žloutkem, přidáme, skořici a citronovou šťávu. Vmícháme mléko, mouku s práškem do pečiva a mák. Zlehka ručně vpravíme sníh z bílku s vanilkovým cukrem. Hmotu vlijeme do vymazané a vysypané formy (menší kulatou dortovou formu nebo srnčí hřbet) a pečeme zvolna na 180 °C 1 hodinu. Upečený mokrý makovec potřeme vrstvou marmelády. Nejlepší byl, když jsem spěchala a potřela hned po vytažení. Na makovec s marmeládou dáme citronovou polevu, nejlépe doma dělanou (citronová šťáva + cukr moučka).
user-icon

autor Ade


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mokrý makovec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena