Mokrý makovec

Výborný makový koláč, který není suchý leč vlhký a vláčný. Pro milovníky máku znamenitý moučník.


4.817x
60 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Z citronu vymačkáme šťávu.

Máslo utřeme s cukrem a žloutkem, přidáme, skořici a citronovou šťávu. Vmícháme mléko, mouku s práškem do pečiva a mák. Zlehka ručně vpravíme sníh z bílku s vanilkovým cukrem. Hmotu vlijeme do vymazané a vysypané formy (menší kulatou dortovou formu nebo srnčí hřbet) a pečeme zvolna na 180 °C 1 hodinu.

Upečený mokrý makovec potřeme vrstvou marmelády. Nejlepší byl, když jsem spěchala a potřela hned po vytažení. Na makovec s marmeládou dáme citronovou polevu, nejlépe doma dělanou (citronová šťáva + cukr moučka).
user-icon

autor Ade


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mokrý makovec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká