Moje špenátová pizza

Recept na tak trochu jinou pizzu.


3.73x
35 min

Postup přípravy

Špenátové lístky opláchneme a necháme okapat. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo nebo nadrobíme. Tapenádu si připravíme podle receptu tapenáda ze zelených oliv. Eidam nakrájíme na tenké proužky.

Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, já použila přímo zakoupený plát těsta ze supermarketu, ale klidně si můžeme dát tu práci a připravit si těsto domácí. Těsto na pizzu propícháme vidličkou a lehce potřeme tapenádou z oliv. Poklademe proužky eidamu, zasypeme špenátovými lístky a nakonec zasypeme balkánským sýrem.

Špenátovou pizzu vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a takto prudce ji pečeme asi 20 minut.

Moje špenátová pizza je chuťově netradiční, ale výborná. Pizzu podáváme ihned po upečení.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moje špenátová pizza

Zpět na recept