Modelovací marcipán

Marcipán můžeme použít jak na modelování, tak i jako vánoční cukroví.


4.546x
45 min
2×

Postup přípravy

Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Já používám sójové mléko, je ale možné použít i klasické sušené mléko - nejlepší je polotučné. Z tučného sušeného mléka je marcipán moc mastný a je třeba přidat více cukru, z nízkotučného je zase moc suchý a musí se přidat trocha oleje. Marcipánové těsto rozdělíme na díly, které obarvíme různými barvami. Na čajovou lžičku si dáme barvu a kápneme do ní pár kapek vody, smícháme a nalijeme do důlku v těstě - pořádně propracujeme, aby se marcipán rovnoměrně zabarvil. Marcipán nám přidáním vody s barvou trošku změkne a někdy je potřeba (podle množství přidané vody) nechat ho pár hodin až dní ztvrdnout. Z marcipánu pak modelujeme různé tvary.
user-icon

autor Niky01

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Modelovací marcipán

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena