Mleté řízky v těstíčku

Recept na chutně připravené řízky z mletého masa dochucené parmazánem a bylinkami.


4.619x
30 min
2×

Ingredience

těstíčko

3 špetkysůl
1 ksvejce
1 lžícebylinky
40 mlbílé víno
80 ghladká mouka
3 špetkymletý černý pepř
40 mlperlivá voda

směs

3 špetkysůl
1 ksvejce
3 lžícemléko
1 lžícebylinky
3 lžícestrouhaný parmazán
2 špetkymuškátový oříšek
300 gmleté hovězí maso
300 gmleté vepřové maso
3 špetkymletý černý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Rozmarýn, tymián a oregano nasekáme nadrobno. Vejce rozšleháme s dobře vychlazeným bílým suchým vínem, studenou vodou, solí, pepřem, lžící bylinek a moukou. Mouku přidáváme tak, abychom získali těstíčko na obalování. Těstíčko necháme zatím odpočinout.

Mleté maso dobře promícháme s vejcem, mlékem, bylinkami, muškátovým oříškem, solí, pepřem a strouhankou podle potřeby v masovou hmotu.

Rozehřejeme olej, kde budeme řízky smažit. Z mletého masa tvoříme menší řízky, které vkládáme do těstíčka, kde je obalíme z obou stran a ihned do pánve s olejem. Smažíme dozlatova a ukládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Mleté řízky v těstíčku podáváme s bramborovou přílohou k dobrému obědu.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mleté řízky v těstíčku

Zpět na recept