Recept na chutně připravené řízky z mletého masa dochucené parmazánem a bylinkami.
těstíčko | |
---|---|
3 špetky | sůl |
1 ks | vejce |
1 lžíce | bylinky |
40 ml | bílé víno |
80 g | hladká mouka |
3 špetky | mletý černý pepř |
40 ml | perlivá voda |
směs | |
3 špetky | sůl |
1 ks | vejce |
3 lžíce | mléko |
1 lžíce | bylinky |
3 lžíce | strouhaný parmazán |
2 špetky | muškátový oříšek |
300 g | hovězí mleté maso |
300 g | mleté vepřové maso |
3 špetky | mletý černý pepř |
podle potřeby | |
olej na smažení |
Rozmarýn, tymián a oregano nasekáme nadrobno. Vejce rozšleháme s dobře vychlazeným bílým suchým vínem, studenou vodou, solí, pepřem, lžící bylinek a moukou. Mouku přidáváme tak, abychom získali těstíčko na obalování. Těstíčko necháme zatím odpočinout. Mleté maso dobře promícháme s vejcem, mlékem, bylinkami, muškátovým oříškem, solí, pepřem a strouhankou podle potřeby v masovou hmotu. Rozehřejeme olej, kde budeme řízky smažit. Z mletého masa tvoříme menší řízky, které vkládáme do těstíčka, kde je obalíme z obou stran a ihned do pánve s olejem. Smažíme dozlatova a ukládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Mleté řízky v těstíčku podáváme s bramborovou přílohou k dobrému obědu.
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
autor Samman
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena