Mletá kapie s česnekem

Směs používám na dochucování všech pokrmů připravovaných s paprikou - dršťková polévka, všechny druhy gulášů, pod maso. Jednu dávku dělám i s feferonkami.


5.07x
90 min
1×

Postup přípravy

Z kapií odstraníme vnitřek se semeny, blánu na žebrech a oloupeme si česnek. Kapie s česnekem umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku. Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme.

Naplníme do malých skleniček a trochu se skleničkou zatřepeme. Obsah se zarovná a zbaví vzduchu. Na směs dáme asi 1 lžičku oleje , nebo tolik, aby byl obsah zcela zalitý. Skleničky uzavřeme a dáme do hrnce s vodou, která by měla sahat až k víčkům.

Mletou kapii s česnekem sterilujeme při 100 °C po dobu 15 minut.

Při použití k přípravě jiných pokrmů na začátku jídlo méně solíme. Směs přidáváme ke konci vaření.
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Mletá kapie s česnekem

Zpět na recept